A-Direct opent tweede vestiging (2024)

A-Direct opent tweede vestiging (1)

Werkplaats

  • A-Direct opent tweede vestiging
  • Jos Veldhuisen
  • A-Direct, automaterialen
  • 200 x bekeken


Het Haagse A-Direct Automaterialen groeit uit zijn jas. Begin augustus gingen dan ook de deuren open van een tweede vestiging, aan de Kerketuinen in Den Haag.

Het is niet zo’n kleine vestiging ook. Ondernemer Ibrahim Karadirek en zijn team bouwden het pand van de voormalige Hyundai-dealer aan de autoboulevard Kerketuinen om tot dat van een moderne onderdelengrossier. Karadirek is door de wol geverfd in de grossierswereld en is een man van voorzichtige stappen. Ook voor het openen van een nieuwe vestiging nam hij de tijd. Nu deze stap is gezet, wordt het gasgeven.

  • A-Direct opent tweede vestiging (2)
  • A-Direct opent tweede vestiging (3)
  • A-Direct opent tweede vestiging (4)
  • A-Direct opent tweede vestiging (5)
  • A-Direct opent tweede vestiging (6)
  • A-Direct opent tweede vestiging (7)

In een tijd waarin grossiersnetwerken eerder aan concentratie denken, is het openen van een geheel nieuwe vestiging een beslissing die durf toont, zeker op de schaal die Karadirek voor ogen heeft. “Het heeft niet zoveel met durf te maken. Door de groei van de afgelopen jaren is ons bewerkingsgebied groter geworden. We kregen steeds meer klanten van buiten de directe regio van onze eerste vestiging. Wij kennen de Haagse garagemarkt goed en hebben daar in ruim vijftien jaar het nodige vertrouwen opgebouwd. Toen we vorig jaar, ondanks de pandemie, ruim onze doelstellingen realiseerden werd het noodzakelijk om aan uitbreiding te denken. We moesten sowieso dichter op de klanten van buiten de regio gaan zitten om onze logistieke beloftes waar te kunnen blijven maken, want in de onderdelensector zijn beschikbaarheid en de daaraan gekoppelde logistieke prestaties essentieel.

Beschikbaarheid

Bij het zoeken naar een goede plek voor onze tweede vestiging zag ik dat er in de omgeving van de Kerketuinen een mooie witte vlek lag om te worden ingevuld. Die kans hebben we omgezet in de nu gerealiseerde uitbreiding.”

Ibrahim Karadirek beschouwt de onderdelenbeschikbaarheid als cruciaal voor de relatie met de klant en dus investeert hij in een brede en diepe voorraad.

A-Direct bouwde een relatief grote dealervestiging aan de autoboulevard om tot automaterialengrossier. Dat is nogal een stap, ook wat betreft de bedrijfsgrootte. “Ik zei al dat beschikbaarheid en logistieke diensten cruciaal zijn. Daarbij denk ik dat nu uitbreiden belangrijk is, zeker nu andere, vaak grotere spelers aan het consolideren zijn. Zij zijn allemaal op zoek naar een grotere efficiency en voegen vestigingen samen en vergroten in sommige gevallen juist de afstand tot de klant. Wij moeten en willen daartegenover juist dichter op onze klanten blijven zitten.

Pand

Wat betreft de grootte van ons pand kan ik kort zijn: de showroom van twee verdiepingen en daarbij het vele glas vormen voor een prachtige zichtbaarheid.

De op het terrein aanwezige parkeerruimte is ook niet onbelangrijk, want aan de doorgaande weg waar we gevestigd zijn, is parkeren een uitdaging.

De werkplaats in het pand laten we intact en verhuren we aan een ondernemer die daar de lokale consument zijn werkplaatsactiviteiten aan zal bieden. Uiteraard kan hij daarbij leunen op onze onderdelenbeschikbaarheid.”

A-Direct opent tweede vestiging (8)

Aanbod

Beschikbaarheid schrijft Karadirek met hoofdletters. Zijn bedrijf heeft een breed en diep assortiment aan onderdelen, gereedschappen, banden, olie en zelfs schadedelen. Hij koestert zijn onafhankelijkheid en dat toont hij onder andere door bij diverse distributeurs in te kopen. Karadirek: “Niet iedere klant wil een A-merk, of wil altijd hetzelfde merk. Klanten houden van keuze. Daarom wil ik mijn aanbod niet focussen door afspraken met één distributeur. Ik houd van flexibiliteit en dat bied ik mijn klanten op deze manier ook.”

Ondanks een hoge voorraad MPM-olie voert hij bijvoorbeeld ook het uitgebreide productaanbod van Castrol. Naast de bekende bandenmerken biedt hij ook een ‘eigen’ bandenmerk voor de onderkant van de markt en hetzelfde doet hij met accu’s.

VorigeVorig artikelVWE: occasionverkoop augustus -1,7 procent

Volgend artikelVerkoop allseason-banden stijgt sterkVolgende

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Bekijk de laatste artikelen van Jos Veldhuisen

Deel dit artikel op

  • Gerelateerde berichten

Gewonde na nachtelijke overval op grossier

1 mei 2019

Distributiecentrum Optimal verder uitgebreid

16 november 2018

Grossier Tinnemans neemt Wasser over

21 maart 2018

Dabeko viert met huisbeurs 30-jarig bestaan

6 maart 2017

XtraParts sluit aan bij AD Benelux

25 september 2015

  • Meepraten? Laat hier je reactie achter

Laatste nieuws

Bangarage dealer KGM, Seres en Isuzu

14 juni 2024

Clepa: Importheffingen bieden slechts tijdelijk uitstel

14 juni 2024

Doeboek brengt rust op de achterbank

14 juni 2024

Samen in de strijd

14 juni 2024

Importheffingen dreigen voor Chinese BEV’s

13 juni 2024

BOVAG stopt met Leasefiets

13 juni 2024

Slooppremie

13 juni 2024

Meer artikelen

Meest bekeken berichten

Afgelopen maand
  • Johan Koskamp overleden 2.2k weergaven
  • Herinneringen aan Johan Koskamp 1.6k weergaven
  • Werkplaatsfactuur onbetaald – geen overeenkomst? 1.3k weergaven
  • Meerdere overtredingen autobedrijven Almere 1k weergaven
  • Dennis Brünings overleden 787 weergaven

  • Bangarage dealer KGM, Seres en Isuzu

  • Clepa: Importheffingen bieden slechts tijdelijk uitstel

  • Doeboek brengt rust op de achterbank

  • Samen in de strijd

  • Importheffingen dreigen voor Chinese BEV’s

Meer artikelen

Recente Reacties

  • Theo Martens on Importheffingen dreigen voor Chinese BEV’s: “Waar blijven die gelden van de importheffing, EU ?jun 13, 13:41

  • Ton en Els van den Bosch on Dennis Brünings overleden: “Beste Marcel, Tot onze ontzetting hebben wij het overlijden vernomen van je broer en medevennoot. Zo jong en zoals wij…mei 31, 17:21

  • J. Betlem on David Milan directeur Nissan Nederland: “Heb sinds anderhalve maand een nieuwe qashqai en sindsdien alleen maar problemen met de climate control die spontaan telkens naar…mei 23, 19:10

  • R theunissen on Camperaars tegen MRB-verhoging: “Het is niet te geloven,de normale man moet weer opdraaien voor de elite,mensen lekker maken mbt zonnepanelen,electr wagens etc en…mei 20, 13:16

  • Garage Vercammen on Opnieuw prijsdaling occasions: “Probleem is ook dat in de Afrikaanse landen en omstreken bijna geen auto’s meer aangekocht worden ! Overaanbod en te…mei 5, 20:17

Fijn dat u er bent!

Aftersalesmagazine.nl gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie. Door op "accepteren" te klikken, stemt u in met het gebruik van alle cookies.

A-Direct opent tweede vestiging (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 5962

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.